Tata co gotuje
Trendy

Deser z tapioki i mango

Kogut domowy i jego przepis na deser z tapioki z mango

Tata zielonego nie je, bo to nie męskie. Tak kiedyś myślałem, pewnie stąd moje wieczne problemy z wagą.

Nie nauczono mnie niestety jeść warzyw i owoców. Muszę teraz nadrabiać zaległości dietetyczne, co w moim wieku nie jest już łatwą sprawą.

Kiedy wybudowaliśmy dom, postanowiliśmy sobie zrobić ogródek. Jednym z naszych odkryć był jarmuż.

Świetny do sałatek, kanapek, soków, ale także doskonały jako chipsy na imprezę.

Sposób wykonania banalnie prosty, a smak… naprawdę da się zjeść i to bardzo fajnie. Dlatego Kogut Domowy poleca poniższy przepis z całego serca.

Kokosy z których pozyskano mleko kokosowe - Kogut Domowy
Mleko kokosowe. Ma tak samo zwolenników co przeciwników. Fot. Adobestock

Deser z tapioki i mango – przepis:

Sposób wykonania:

  • w garnku zagotuj mleko kokosowe
  • dodaj tapiokę i ksylitol (cukier)
  • gotuj na wolnym ogniu co chwilę mieszając (do momentu kiedy tapioka stanie się szklista)
  • przelej mleko z tapioką do pojemniczków deserowych (u mnie wyszły 3)
  • przestudź i polej pulpą z mango
  • wstaw do lodówki na 2 godziny lub spożywaj ciepłe (to jak z budyniem, są dwie szkoły pożeraczy)
Pokaż więcej

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button