Churros

Kogut domowy i jego przepis na Churros

Zawsze zastanawiałem się nad tym, co takiego fenomenalnego jest w tych chrustach, że są dosyć częstym gościem filmów które oglądam.

Zakupiłem więc rękaw cukierniczy z końcówkami, które przydadzą się nie tylko do wykonania Churros, ale i do dekoracji ciast, tortów i kanapek.

Churros to tradycyjny przysmak kuchni hiszpańskiej (mówiłem, że ją kocham? 😉 ), ale pokochała je Ameryka, stąd ich kariera w Hollywood.

Ich zajebistość objawia się tym, że są chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku.

Są słodkie, pyszne i powodują efekt wow. Można je maczać np. w sosie czekoladowym lub posypać cukrem pudrem.

Sprawdź mój przepis, a dowiesz się dlaczego tak często słyszysz w filmach – “Przywiozłeś mi Churros?”.

Sprawdź mój przepis na Budyń(Otworzy się w nowej zakładce)

Uśmiechnięta krowa to lepsze mleko. Pamiętaj o tym. Fot. Pixabay

Churros składniki

Churros sposób przygotowania

Sprawdź też: Twarożek z owocami(Otworzy się w nowej zakładce)

Exit mobile version