Tata co gotuje
Trendy

Bruschetta

Kogut domowy i jego przepis na bruschettę

Bruschettę pokochałem od pierwszego spróbowania. Myślę, że to duża zasługa mojej miłości do pomidorów.

W tej potrawie połączenie pomidorów, bazylii, oliwy i chrupiących grzanek robi naprawdę świetną robotę.

Smak, który rozpieszcza podniebienie.

Zrobisz je naprawdę szybko i zdobędziesz nimi serca nie tylko swoich dzieciaków, ale także gości na każdej imprezie.

Pomidory na gałązce. Piękne i aromatyczne. Kogut domowy
Pomidory to jeden z tych owoców za które dałbym się pokroić. Fot. Pixabay

Bruschetta

Składniki:

  • 2 duże pomidory
  • 4 kromki bagietki
  • czosnek – 2 ząbki
  • 8 listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry, pokrój w kostkę
  • przełóż do miski, dodaj posiekane listki bazylii i drobno posiekany czosnek
  • dopraw oliwą, solą i pieprzem, wymieszaj
  • bagietkę pokrojoną na kromki zapiecz w piekarniku – 200 stopni – około 5 minut
  • wyjmij bagietkę, połóż na nią przygotowany farsz, udekoruj listkiem bazylii
Tagi
Pokaż więcej

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
Close
Close