Tata co gotuje
Trendy

Bruschetta

Kogut domowy i jego przepis na bruschettę

Bruschettę pokochałem od pierwszego spróbowania. Myślę, że to duża zasługa mojej miłości do pomidorów.

W tej potrawie połączenie pomidorów, bazylii, oliwy i chrupiących grzanek robi naprawdę świetną robotę.

Smak, który rozpieszcza podniebienie.

Zrobisz je naprawdę szybko i zdobędziesz nimi serca nie tylko swoich dzieciaków, ale także gości na każdej imprezie.

Pomidory na gałązce. Piękne i aromatyczne. Kogut domowy
Pomidory to jeden z tych owoców za które dałbym się pokroić. Fot. Pixabay

Bruschetta

Składniki:

  • 2 duże pomidory
  • 4 kromki bagietki
  • czosnek – 2 ząbki
  • 8 listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry, pokrój w kostkę
  • przełóż do miski, dodaj posiekane listki bazylii i drobno posiekany czosnek
  • dopraw oliwą, solą i pieprzem, wymieszaj
  • bagietkę pokrojoną na kromki zapiecz w piekarniku – 200 stopni – około 5 minut
  • wyjmij bagietkę, połóż na nią przygotowany farsz, udekoruj listkiem bazylii
Pokaż więcej

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button